Europallets

De europallets zijn de meest toegepaste houten pallets binnen europa. De europallets hebben een sterke draagkracht en worden veelal ingezet als transportpallet of als opslagpallet in bijvoorbeeld een palletstelling. De europallets hebben een afmeting van 80 x 120 cm en zijn geschikt voor de meest voorkomende palletwagens en pompwagens. De gebruikte europallets zijn te verkijgen in gebruikt en nieuw. Voor de gebruikte europallets kan men kiezen tussen de A-keus of de B-keus gebruikte europallets.

Sorteer op:
 
EuroPallet B-keus


Levertijd: Binnen 3 werkdagen
InStock

EuroPallet A-keus


Levertijd: Binnen 3 werkdagen
InStock

Euro Pallet 80x120 cm NIEUW.


Levertijd: Binnen 3 werkdagen
InStock

 

Europallet afmeting

De europallet heeft een afmeting van 80 x 120 cm. De hoogte van de europallet is 144mm. De europallets zijn verkrijgbaar in houten klossen of in geperste houten klossen. Het draagvermogen van de europallet is gemiddeld 1500 kg per pallet. Het gewicht dient gelijkmatig verdeeld te zijn. Bij de productie van de europallets is er goed nagedacht over de openingen waarbij de vorken van een heftruck  of palletwagen/pompwagen gemakkelijk tusssen kunnen. Daarnaast is de afmeting van de europallets goed afgestemd op de laadafmeting van vrachtwagens. 

Kunnen de europallets tegen water of vocht? 

De europallet is een houten pallet. Wanneer hout bloodgesteld wordt aan water, dan obsorbeert de europallet het water of vocht. Hierdoor wordt de europallet zwaarder in gewicht. Dit heeft direct gevolgen op de laadgewicht-capaciteit. Vrachtwagens zullen door het extra gewicht meer brandstof gaan verbruiken. Vocht of water heeft geen directe gevolgen op de kwaliteit van de europallets. De europallets zijn ontworpen om ook tegen water te kunnen. Op lange termijn kan water in europallets gevolgen hebben waardoor de kwaliteit van het hout van de europallets achteruit raakt. Aangeraden wordt om de europallets altijd droog te bewaren. Worden deze toch nat, dan dient men de natte europallets eerst te laten drogen voor gebruik.     

Europallets gebruikt of nieuw kopen

Europallets zijn onmisbaar in de zakelijke branche. Zo worden de pallets gebruikt als transportmiddel om goederen te transporteren of worden ze gebruikt in bijvoorbeeld in een magazijn waar voorraden met behulp van pallets in palletstellingen of magazijnstellingen worden opgeslagen, maar ze verschijnen ook steeds vaker als decoratie in huis. U kunt bij ons terecht voor goedkope nieuwe europallets, A-keus en B-keus pallets. Dankzij onze spoedservice worden de pallets binnen 24 uur geleverd tegen een vast levertarief.
 • ✓ Europallets vanaf € 6,50
 • ✓ Minimale bestelhoeveelheid van vier europallets
 • ✓ Spoedlevering binnen 24 uur
 • ✓ Nieuwe pallets, A-keus pallets of B-keus pallets

Palletspoed.nl werkt met zeer lage verzendkosten in heel Nederland

Pallet Spoed levert uw goedkope pallets binnen 1 tot 3 werkdagen. Wij werken met vaste tarieven tot 18 eenheden aan pallets, waardoor wij zeer scherpe prijzen kunnen hanteren.
 
   Tijdsduur  Transportkosten
 Standaardverzending  europallets(Tot 18 Stuks)  Binnen 48 uur geleverd  Vanaf € 40 , -
 Spoedverzending  europallets(tot 18 Stuks)  Binnen 24 uur geleverd  Vanaf € 60 , -
 

Dit zeggen onze klanten over ons:

Max
‘Snelle levering en netjes geholpen de pallets in de tuin te zetten. Chapeau!!’
Erna
‘Makkelijk besteld, snelle levering en een heel behulpzame en meedenkede chauffeur. Ik ben erg tevreden over de kwaliteit van personeel en pallets.’
JW
‘Ik had heel snel 120 A-keus pallets nodig. Belde met de eigenaar of hij binnen 24 uur kon leveren. Geen probleem. Hij kwam ze de volgende ochtend zelf in Schiedam brengen. Perfect en vriendelijk bedrijf om zaken mee te doen!’

Wat zijn europallets?

Europallets zijn pallets met een afmeting van 80 x 120 cm en een laadvermogen van 2.000 kilo (mits het gewicht gelijk verdeeld wordt). Dankzij het enorme laadvermogen en de hoge kwaliteit worden deze pallets als ‘standaard pallets’ gebruikt in de Europese Unie. U kunt een europallet herkennen aan:
 • Het EUR-brandmerk in één van de houten blokken
 • De afmeting 80 x 120 cm
Omdat de europallets gebruikt en verhandeld worden over de gehele wereld, worden de pallets behandeld volgens de ISPM 15-regeling. Deze behandelmethode zorgt er door middel van een hittebehandeling voor dat levende organismen zich niet kunnen verspreiden via het hout.

Soorten europallets

Nieuwe europallets

Wanneer u graag schone pallets zonder enige gebruikssporen wilt, dient u nieuwe pallets aan te schaffen. Deze houten europallets komen rechtstreeks uit de fabriek. 
nieuwe europallet

A-keus gebruikte europallets

De A-keus europallets zijn slechts enkele keren gebruikt. Ze zijn nog geheel blank en hebben lichte gebruik sporen.

nieuwe europallet

B-keus gebruikte europallets

De B-keus pallets zijn meerdere malen gebruikt. De pallets voldoen aan het vereiste draagvermogen van 2.000 kilo.
 

Opzetranden voor uw europallet

Speciaal voor goederen die niet stapelbaar zijn, heeft Pallet Spoed nieuwe en gebruikte opzetranden. Met behulp van deze randen kunt u eenvoudig een box maken van de europallet. De opzetranden zijn verkrijgbaar in de maten:
 • 80 x 120 cm
 • 100 x 120 cm

Meer informatie over europallets kopen

Wilt u meer informatie over het kopen van goedkope europallets? Neem contact op via ons contactformulier of bel 0320 320 002.
 

Kunststoffen europallets

U kunt ook bij ons terecht voor kunststof europallets. Naast de standaardafmeting van 80 x 120 cm verkopen wij ook de maten:
 • 110 x 110 cm
 • 100 x 120 cm
Deze kunststoffen pallets hebben als voordeel dat:
 • Kunststof geen vocht opneemt
 • De pallets eenvoudig zijn schoon te maken
 • Geen spijkers of splinters bevatten

De europallets zijn de meest gebruikte soort pallets voor de transport in Europa. De europallet heeft een standaard afmeting van 80x120 cm en is tevens standaard behandeld met ISPM 15. De toepassing van de behandeling zorgt ervoor dat er geen ongewenste organismen mee gaan over de grens. De europallet kan worden verplaats met een pompwagen of met een vorkheftruck.

De europallet heeft door heel Europa een statiewaarde van gemiddeld €7(verschilt per bedrijf). De euro pallet is te herkennen aan de klossen onder de pallet. Op een kant staat “EURO” en op de andere kant staat de naam van de fabrikant die de euro pallet gemaakt heeft. De europallets mogen alleen gemaakt worden door erkende bedrijven die de EPAL-norm hanteren.

Pallet Spoed biedt u drie verschillende soorten europallets. De nieuwe europallet, A-keus europallets die zo goed is als nieuw en de B-keus europallet.

Nieuwe europallet »

Nooit gebruikt en direct uit de fabriek te leveren.
 
A-keus europallet »

Licht gebruikt(meestal 1 keer gebruikt) en is zo goed als nieuw.
 
B-keus europallet »

Meerdere malen gebruikte europallets. Voldoet aan het vereiste draagvermogen. 
 

Onze voordelen      

Ervaar de volgende voordelen wanneer u pallets koopt bij Pallet Spoed:
 
 • Snelle levering binnen 24 uur
 • Veilig en eenvoudig betalen met onder andere iDEAL
 • Aantrekkelijke prijzen
 • Keuze uit diverse soorten pallets
 • Lage bezorgkosten
 
Het grote voordeel van onze webwinkel is dat u bij ons profiteert van een zeer snelle levering. De levertijd bedraagt namelijk slechts 24 tot 48 uur. U heeft de keuze uit een spoed- en standaardlevering waar u bij beide opties lage bezorgkosten betaalt. Hiernaast bieden we u verschillende betaalmogelijkheden. iDEAL is bijvoorbeeld een zeer betrouwbare en veilige betaalmethode die veel wordt gebruikt. Ook kunt u met PayPal of via een bankoverschrijving betalen. We leveren diverse soorten pallets in verschillende afmetingen die nieuw en gebruikt zijn. U kunt hierbij denken aan de standaard houten, maar ook die van kunststof. Doordat we met staffelprijzen werken kunt u ze kopen voor scherpe prijzen.

Bekijk onze nieuwe pallets »

Pallets kopen bij Pallet Spoed

Wanneer u op korte termijn pallets nodig heeft kunt u goed bij Pallet Spoed terecht. Binnen 1 tot 2 dagen heeft u uw bestelling al in huis. Bekijk gerust eens ons assortiment om ons totale aanbod met de exacte afmetingen te zien. Bent u op zoek naar een specifieke soort die u niet in ons aanbod ziet staan? Dan kunt u altijd eens contact met ons opnemen. Graag kijken we dan wat we voor u kunnen betekenen.