EuroPallet A-keus ACTIE

EuroPallet A-keus
EuroPallet A-keus
EuroPallet A-keus
EuroPallet A-keus
InStock
Levertijd: Binnen 3 werkdagen
Aantal
Staffelprijzen
1x
€ 14.51 p/s


18x
€ 12.09 p/s


50x
€ 10.88 p/s


100x
€ 9.67 p/s


De Euro pallet is een houten pallet met de afmeting van 80 x 120 cm. De Europallet heeft een statiegeldwaarde en kan binnen Europa omgeruild worden. De statiegeldwaarde geldt ook voor de gebruikte pallets, mits het een niet beschadigde pallet betreft. De Europallet mag alleen gefabriceerd worden door fabrikanten met een Epal-certificering. De Europallet kan maximaal 2000 kg dragen, indien het gewicht gelijkmatig verdeeld is. 
 
          

Europallet afmeting

De europallet heeft een afmeting van 80 x 120 cm. De hoogte van de europallet is 144mm. De europallets zijn verkrijgbaar in houten klossen of in geperste houten klossen. Het draagvermogen van de europallet is gemiddeld 1500 kg per pallet. Het gewicht dient gelijkmatig verdeeld te zijn. Bij de productie van de europallets is er goed nagedacht over de openingen waarbij de vorken van een heftruck  of palletwagen/pompwagen gemakkelijk tusssen kunnen. Daarnaast is de afmeting van de europallets goed afgestemd op de laadafmeting van vrachtwagens. 

Kunnen de europallets tegen water of vocht? 

De europallet is een houten pallet. Wanneer hout bloodgesteld wordt aan water, dan obsorbeert de europallet het water of vocht. Hierdoor wordt de europallet zwaarder in gewicht. Dit heeft direct gevolgen op de laadgewicht-capaciteit. Vrachtwagens zullen door het extra gewicht meer brandstof gaan verbruiken. Vocht of water heeft geen directe gevolgen op de kwaliteit van de europallets. De europallets zijn ontworpen om ook tegen water te kunnen. Op lange termijn kan water in europallets gevolgen hebben waardoor de kwaliteit van het hout van de europallets achteruit raakt. Aangeraden wordt om de europallets altijd droog te bewaren. Worden deze toch nat, dan dient men de natte europallets eerst te laten drogen voor gebruik. 

 
Terug naar overzicht

Andere klanten kochten ookSchrijf een reactie

Smart Shop  - Gebruikte europallets
14-06-2018 13:46:15
Gebruikte europallets online besteld. Op rekening betalen was helaas niet mogelijk. Bij levering van de pallets moest alles met de hand uitgeladen worden, omdat er geen heftruck mee was.