Europallet prijs

Europallet prijs

Europallet (ook wel EPAL europallet genoemd) prijs ligt op dit moment tussen de €15 en €21 per stuk. Deze prijs is bedoeld voor de gebruikte europallets. Voor de nieuwe europallet ligt de prijs gemiddeld tussen de €21 en €25. De prijs van de europallets behoort tot een van de belangrijkste “beslissingsfactoren” voor veel bedrijven. Als bedrijf wil je tenslotte de beste deal om de kosten zo laag mogelijk te houden. De prijs van de europallet is afhankelijk van een aantal factoren. Een aantal van deze factoren is bijv. gaat het om nieuwe of gebruikte (binnen de gebruikte europallets bestaan er tevens verschillende uitvoeringen), komen er ook andere kosten bij zoals de transport? Algemene informatie over de europallets leest u hier.

Vraag VS aanbod 

De meerderheid van de pallethandelaren kiezen er bewust voor om de prijs niet kenbaar te maken. Een belangrijke reden daarvan is de wisselende prijsbepaling in de markt. Wanneer de pallethandelaren minder aanbod hebben zullen zij de prijs omhoog duwen. Is er voldoende aanbod, dan zal de prijs dalen. De markt van de pallethandel is in dit geval conjunctuur gevoelig.

De beste prijs

Voor veel klanten is het een totale opgave om bij diverse bedrijven offertes aan te vragen om uiteindelijk een wijze besluit te kunnen nemen. Wij vinden het belangrijk dat de prijzen kenbaar gemaakt moeten worden. Het is tenslotte niet zo moeilijk om de prijs, naar aanleiding van prijswijzing, per direct aan te passen. De prijs van de europallet is niet per definitie bepalend. Het is daarnaast raadzaam te kijken naar het totaal kostenplaatje. Wat bent u als klant totaal kwijt aan uw bestelling en bent u als klant verzekerd van kwalitatieve pallets die binnen de afgesproken termijn geleverd worden? Een handige manier om dit te achterhalen zijn de reviews van klanten die ervaring hebben met het bedrijf.

Europallets gebruikt of nieuw

Het is goed om te zien dat er meer gebruikte houtenpallets in omloop zijn dan nieuwe europallets. Een europallet bestaat uit losse houten planken die los van elkaar vervangen kunnen worden. Hierdoor kunnen houtenpallets voor een langere tijd gebruikt worden. Steeds meer palletproducenten kiezen voor een efficiënt recyclesysteem om de levensduur van de houtenpallets zolang mogelijk op een kwalitatieve wijze uit te rekken. Voor het repareren van europallets dient een productiebedrijf in het bezit te zijn van een  licentie. Dit is nodig om de kwaliteit van gerepareerde pallets te kunnen waarborgen. Nieuwe europallets worden gemaakt uit nieuw hout. Een deel hiervan kan bestaan uit gerecycled hout bestaan zoals bijv. de 9 klossen van de pallet. Gelukkig blijft de prijs voor een nieuwe europallets aanzienlijk hoger dan gebruikte pallets zodat men meer gebruik kan maken van bestaande of gerepareerde houten pallets. Dit is kostenbesparend voor de ondernemen en beter voor het milieu.

Pallet reparateurs

EPAL Europallets

EPAL (European Pallet Association) europallets zijn de meest toegepaste houten pallets binnen de EU. Volgens EPAL zijn er 450 miljoen in omloop. De europallets zijn dus niet weg te denken uit de logistieke sector. De europallet is opgenomen in het internationaal ruilsysteem. Wat wil zeggen dat men een inruilwaarde mag rekenen van tussen € 7 en € 10. Een andere term hiervoor is Europallet statiegeld. Dit systeem is bedacht om de pallets op Europees grondgebied te laten circuleren zonder dat er overtollig nieuwe pallets geproduceerd worden. De europallet kenmerkt zich door kwaliteit, efficiëntie en duurzaamheid.

EPAL Europallets kopen

Europallets zijn een onmisbaar hulpmiddel voor het transporteren van goederen binnen Europa. Of je nu een groot bedrijf bent dat dagelijks vrachtwagens vol producten verstuurt, of een kleine ondernemer die af en toe een pallet nodig heeft, Europallets zijn de standaard voor efficiënt en veilig transport.

EPAL Europallets kwaliteit

Bij ons vind je Europallets van de hoogste kwaliteit. Onze pallets zijn gemaakt volgens de strenge Europese normen en voldoen aan alle eisen voor veiligheid en duurzaamheid. We hebben een breed assortiment aan pallets beschikbaar, van standaardformaat tot op maat gemaakte pallets voor specifieke toepassingen. Onze Europallets zijn niet alleen van hoge kwaliteit, maar ook zeer betaalbaar. We begrijpen dat transportkosten een belangrijke factor zijn voor bedrijven en we bieden dan ook concurrerende prijzen aan. Bovendien zijn onze pallets gemaakt van duurzame materialen en gaan ze lang mee, wat op de lange termijn kosten bespaart.

Als je op zoek bent naar hoogwaardige Europallets voor een scherpe prijs, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan. We staan altijd klaar om je te helpen bij al je palletbehoeften.