Europallets

Europallets

Europallets zijn de meest toegepaste houten pallets binnen Europa. De europallets hebben een sterke draagkracht en worden veelal ingezet als transportpallet of als opslagpallet in bijvoorbeeld een palletstelling. De europallet heeft een afmeting van 80 x 120 cm en is geschikt voor de meest voorkomende palletwagens en pompwagens. De gebruikte europallets zijn te verkrijgen in gebruikt en nieuw. Voor de gebruikte europallets kan men kiezen tussen de A-keus of de B-keus.

Europallet afmeting

Europallet heeft een afmeting van 80 x 120 cm. De hoogte van de europallet is 144mm. De europallet is verkrijgbaar in houten klossen of in geperste houten klossen. Het draagvermogen van de europallet is gemiddeld 1500 kg per pallet. Het gewicht dient gelijkmatig verdeeld te zijn. Bij de productie van de europallets is er goed nagedacht over de openingen waarbij de vorken van een heftruck  of palletwagen/pompwagen gemakkelijk tussen kunnen. Daarnaast is de afmeting van de europallets goed afgestemd op de laadafmeting van vrachtwagens.

Kunnen de europallets tegen water of vocht?

De europallets zijn van hout gemaakt. Wanneer hout in aanraking komt met water, dan absorbeert de europallet het water. Daardoor worden de europallets zwaarder in gewicht. Dit heeft direct gevolgen op de laadgewicht-capaciteit. Vrachtwagens zullen door het extra gewicht meer brandstof gaan verbruiken. Vocht of water heeft geen directe gevolgen op de kwaliteit van de europallets. De europallets zijn ontworpen om ook tegen water te kunnen. Op lange termijn kan water in gevolgen hebben waardoor de kwaliteit van het hout van de europallets achteruit raakt. Aangeraden wordt om de europallets altijd droog te bewaren. Worden deze toch nat, dan dient men de natte europallets eerst te laten drogen voor gebruik.

Europallets gebruikt of nieuw kopen

Europallets zijn onmisbaar in de transport of opslag van goederen. Zo worden de pallets gebruikt als transportmiddel om goederen te transporteren of worden ze gebruikt in bijvoorbeeld in een magazijn waar voorraden met behulp van pallets in palletstelling of magazijnstellingen worden opgeslagen, maar ze verschijnen ook steeds vaker als decoratie items. U kunt bij ons terecht voor goedkope nieuwe europallets, A-keus en B-keus pallets.

✓ Zeer afgeprijsde Europallets

✓ Geen transportkosten

✓ Binnen 2-5 dagen geleverd

✓ Nieuwe pallets, A-keus pallets of B-keus pallets

Europallet Hitte behandeling

De europallets zijn de meest gebruikte soort pallets voor de transport in Europa. De europallet heeft een standaard afmeting van 80×120 cm en is tevens standaard behandeld met ISPM 15. De toepassing van de behandeling zorgt ervoor dat er geen ongewenste organismen mee gaan over de grens. De europallet kan worden verplaats met een pompwagen of met een vorkheftruck.

De europallet heeft door heel Europa een statiewaarde van gemiddeld €7(verschilt per bedrijf). De euro pallet is te herkennen aan de klossen onder de pallet. Op een kant staat “EURO” en op de andere kant staat de naam van de fabrikant die de euro pallet gemaakt heeft. De europallets mogen alleen gemaakt worden door erkende bedrijven die de EPAL-norm hanteren.

Europallet eerste keus en tweede keus

Er bestaan twee varianten gebruikte europallet. De eerste keus of A-keus en de tweede keus of B-keus pallet. In bepaalde gevallen bestaat er daarnaast ook nog de derde keus of C-keus. Omdat wij een grote tegenstander zijn van de C-keus variant en raden het aanschaffen daarvan sterk af, zullen wij enkel de kenmerkende verschillen van de A- en B-keus duidelijk te maken.

Europallet A-keus en B-keus

Pallet Spoed biedt twee soorten gebruikte europallets. De A-keus en B-keus. Omdat deze pallets gebruikt zijn, worden ze eerst uitgebreid gecontroleerd op kwaliteit zodat u verzekerd bent van goede europallets. Wij leggen hieronder de kenmerkende verschillen uit.

A-keus pallets Europallets
De A-keus pallets zijn zo goed als nieuw. Deze goedkope pallets zijn enkele malen gebruikt en vertonen lichte gebruikssporen.

B-keus pallets Europallets
De B-keus pallets zijn regelmatig gebruikt, waardoor de originele blanke pallet donker van kleur is geworden.

Europallet A-keus

Gebruikt 1e keus
80×120 cm
14,5 cm hoog
1500 kg draagkracht
Vierweg insteek

Europallet B-keus

Gebruikt 2e keus
80×120 cm
14,5 cm hoog
1500 kg draagkracht
Vierweg insteek

Eerste Keus

Zo goed als nieuw

Geen schade

Hitte behandeld (ISPM-15)

Lange levensduur

Duurder dan B-keus

Tweede Keus

Voldoet aan de verwachting

Is gerecycled

Geschikt voor de pompwagen

Kortere levensduur

Zichtbare gebruikerssporen

Met welke europallet kunnen wij u helpen?

Bent u opzoek naar gebruikte europallets tegen scherp tarief? Pallet Spoed biedt haar klanten alleen goedgekeurde gebruikte europallets aan. Dat wil zeggen dat de gebruikte pallets aan dezelfde eisen voldoen als wat u van de nieuwe pallet kunt verwachten. Dit geldt voor de gebruikte europallet A-keus en voor de europallet B-keus.

Europallets opkopen

Heeft u een partij overtollige europallets over die u kwijt wilt, wij kunnen deze bij u ophalen. laat ons het aantal  en de conditie van de pallets weten en indien mogelijk een aantal foto’s. Deze informatie kunt u insturen via infopalletspoed.nl We laten vervolgens snel weten welke vergoeding we voor de pallets kunnen geven.

Vragen over de europallet?

Wilt u meer informatie of advies ontvangen over de europallets? Vul het onderstaande formulier in en wij zullen u z.s.m. beantwoorden.

De waardering van www.palletspoed.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 45 reviews.