Pallet gebruikt of nieuw

Pallet gebruikt of nieuw?

Pallet gebruikt of nieuw kopen? Bij ons kunt u verschillende pallets kopen die we in diverse afmetingen en in allerlei aantallen leveren. We werken met staffelprijzen. Dit betekent hoe meer u er bestelt, hoe goedkoper u uit bent.

Gebruikte pallets

Naast de nieuwe pallets leveren wij bovendien gebruikte pallets tegen scherpe prijzen. Deze voldoen aan dezelfde eisen als de nieuwe pallets, omdat deze zijn goedgekeurd. Ook hierbij kunt u terecht voor verschillende uitvoeringen en afmetingen.

Nieuwe pallets

Wat betreft de nieuwe pallets leveren wij onder andere de standaard euro pallets met een afmeting van 80×120 centimeter. Daarnaast hebben we blokpallets in ons assortiment in de afmetingen 100×100, 100×120 en 120×120. Tot slot bieden we u een aantal eenmalige pallets en display pallets.

Waarom pallets kopen bij Pallet Spoed?

Wij vinden het belangrijk om onze klanten snel te kunnen helpen wanneer ze pallets nodig hebben. Door samen te werken met lokale transportdiensten is het in sommige gevallen mogelijk om uw bestelling al binnen 24 uur te leveren. Bovendien profiteert u bij ons van aantrekkelijke prijzen en van lage en soms wel geen transportkosten. U kunt veilig, snel en gemakkelijk met iDEAL betalen, met PayPal of via een bankoverschrijving. We bieden u deze diverse betaalmethodes om het u zo eenvoudig mogelijk te maken.

Bekijk ons assortiment

Bent u benieuwd naar onze pallets? Bekijk dan direct eens ons assortiment. Pallets kopen doet u heel makkelijk online bij Pallet Spoed. Geef uw gewenste bestelhoeveelheid aan en betaal veilig met iDEAL. Binnen 2-3 dagen geleverd.

Transportkosten

Bij Pallet Spoed hanteren wij in sommige gevallen geen transportkosten binnen Nederland! Wij willen hiermee de klant direct op de hoogte brengen van de totale som aan kosten van de benodigde pallets. De overige palletleveranciers in Nederland hanteren vaak hoge en variabele- leverkosten. Door routes efficiënt met elkaar af te stemmen, kunnen wij deze kosten voor onze klanten goed drukken. Zo kunt u als klant onnodige kosten besparen.

Betaalmogelijkheden

Bij Pallet Spoed kunt u kiezen uit verschillende betaalmogelijkheden tijdens het bestellen van uw pallets. Zo kunt u kiezen uit iDeal, Paypall, Op rekening, Creditcard en bankoverschrijving. De betaling vindt plaatst binnen omgeleid beveiligd verkeer.

Pallets aanschaffen?

Pallets zijn een onmisbaar middel bij transport of opslag van goederen. In Europa worden de goederen meestal in m.bv. vrachtwagens op hun eindbestemming geleverd. Om het laad- en losproces te vergemakkelijken worden de goederen op diverse pallets geplaatst en deze vervolgens met een heftruck of pompwagen vervoerd. Pallets zijn om deze en andere redenen onmisbaar tijdens het transportproces, maar welke pallets zijn er nou allemaal? en welke pallets is geschikt voor welke klus? Deze en andere vragen zijn voor veel bedrijven relevant bij het kunnen kiezen van de juiste pallet. Wij zullen hier een antwoord op proberen te geven.

Welke pallets zijn er allemaal?

Pallets zijn te verkrijgen in diverse soorten en maten. De meest gebruikte pallets zijn de houten pallets, kunststof pallets en de kartonnen pallets. Deze drie soorten pallets hebben allen verschillende afmetingen en verschillende kwaliteit. Van de drie genoemde soorten is de houten pallet die het meest gebruikt wordt. De houten pallets hebben het voordeel gemakkelijk gerecycled te worden. Onder de houten pallets valt de zeer bekende pallet de Europallet. Deze pallet met de afmeting 80 x 120 cm kan gemakkelijk een draagvermogen aan van 1500 kg. Daarnaast valt deze pallet onder het ruilsysteem waarbij leveranciers en producenten onderling de pallets tijdens het transportproces met elkaar kunnen afwisselen. De houten pallet is in vergelijking met de kuststofpallet en de kartonnenpallet zwaarden in gewicht. Deze pallet is zowel nieuw als gebruikt te gebruiken.

Kuststof pallets

De kuststofpallets zijn in vergelijking met de houtenpallets een stuk lichter in gewicht. Deze pallets zijn als alle andere pallets in diverse afmetingen te verkrijgen. Een nadeel van de kunststof pallets is dat deze na schade vaak niet meer te repareren is. De kunststof pallet gaat in vergelijking met de houten pallet langer mee, maar omdat de houten pallets altijd wel te repareren is, gaat de kuststof relatief korter mee.

De kuststof pallet wordt meestal in de levensmiddelenmarkt gebruikt waar hygiëne enorm belangrijk is. De kunststofpallet heeft, in vergelijking tot andere pallets, de functie bacteriën af te weren en zijn bovendien makkelijker te reinigen. De kunststof is in verschillende afmetingen verkrijgbaar en is tevens zowel nieuw als gebruikt te verkrijgen.

Kartonnen pallets

De kartonnen pallets zijn nog een onderschatte pallets binnen de transportwereld, maar zijn opkomend en worden meer en meer in gebruik genomen. De kartonnen pallets bestaan geheel uit karton en worden meestal gebruikt als middel om lichte goederen op te slaan of mee te vervoeren. De kartonnenpallets zijn in diverse afmetingen verkrijgbaar en zijn door de makkelijke recycling zeer milieuvriendelijk. Deze pallets zijn volop in ontwikkeling en zullen binnenkort steeds meer draagvermogen aankunnen waarvan de toepassing van de kartonnenpallets zal toenemen. De pallets kunnen voorzien worden van een naam, logo of kleur. Een nadeel van de kartonnenpallet is dat deze minder vochtbestendig en om deze reden droog bewaard dient te worden. Een ander nadeel is dat karton sneller brand vat en om deze reden de kartonnenpallets in sommige plaatsen niet gewenst kunnen zijn.

Welke pallet is van toepassing?

Afhankelijk van de functie van de pallet kan er gekozen worden voor de juiste pallet. Werkt men veel met ruil-pallets en zware ladingen waarbij de schade op de pallets aanzienlijk groot is? dan is het verstandig om te kiezen voor de houten pallet. De houten pallets kunnen veel dragen en zijn in geval met schade makkelijker te herstellen. Werkt men veel met levensmiddelen en zuivel, dan is de kunststof pallet de juiste optie. Deze pallet houdt geen bacterie vast en is gemakkelijk te reinigen. Zit men in de transport of opslag van lichtere goederen, dan is het hier verstandig om kartonnen pallets te gebruiken. Deze zijn vaak goedkoper in aanschaf, gebruiksvriendelijker voor het personeel(lichtgewicht) en bovendien zeer milieuvriendelijk.