pallet

Pallet

Pallet is een houten frame die gebruikt wordt om goederen op te plaatsen en/of te vervoeren. Naast hout bestaan er ook kunststof en kartonnen pallets. De pallet komt in verscheidene maten en uitvoeringen voor. De meest gebruikte pallet binnen de EU is de houten europallet. Deze pallet heeft een afmeting van 80×120 cm en zeer goed geschikt voor zware klussen. Binnen de EU is er een inruilwaarde aan de europallet toegekend. Bedrijven die de europallets gebruiken zullen hierdoor de pallets met elkaar afwisselen. Heb je als bedrijf genoeg europallets staan, dan kan je deze verkopen aan een pallethandel.

Daarnaast bestaan er andere typen pallets. De houten pallets komen standaard in de volgende maten voor:

60×80 cm
80×80 cm
80×100 cm
80×120 cm
100×120 cm

PalletNieuwe europallets 80x120cm             

Tevens bestaat mogelijkheid om een eigen pallet te ontwerpen. Bedrijven kunnen de gewenste afmeting en overige specificatie doorgeven aan een palletproducent. De palletproducent maakt een ontwerp en koppelt dat terug aan de klant. Heel handig als je te maken hebt met goederen die net een andere maat hebben.

Kunststof pallet

Naast de houten pallets worden de kunststofpallets veelal gebruikt in de Food-branche. De keus om hier kunststofpallets te gebruiken heeft te maken met de hygiënevoorschriften. De houten pallets trekken gemakkelijk ongewenste micro-orgasmen aan ten opzichte van de kunststofpallets. Daarnaast zijn deze pallets gemakkelijk te reinigen en houden geen vocht vast.

Kartonnen pallet

Opkomend in de transport en opslagwereld zijn de kartonnenpallets. Deze pallets zijn tevens verkrijgbaar in verscheidene afmetingen en uitvoeringen. Met heeft een poosje getwijfeld aan de kwaliteit van deze pallet. De ontwerpers hebben uiteraard goed gedacht over het krachtvermogen en zijn geslaagd in het bedenken van een zeer sterke kartonnenpallet. Deze ontwikkeling brengt meerdere voordelen met zich mee. Het gewicht van de pallet is gereduceerd van 20 kg naar 5 kg, is goedkoper en is gemakkelijk te recyclen. Nadelen zijn; kwetsbaar, mag niet nat worden, brandbaar, etc.
Kartonnen pallet

Bent u opzoek naar de juiste pallet? Laat het ons weten. 

De waardering van www.palletspoed.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 45 reviews.