Blog

Zijn houten pallets milieuvriendelijker dan kunststof pallets?
22 mei 2018

Houten pallets milieuvriendelijker dan kunststof pallets?

De kuststofpallets zijn stevig en lichter dan houten pallets en worden al jaren gebruikt als alternatief voor de houtenpallets. De houtenpallets gaan sneller kapot, maar zijn makkelijker te recyclen waardoor je ze weer kunt toepassen als gebruikte pallets, maar welke palletsoort is nou werkelijk praktischer en beter voor het milieu? 

Uit het onderzoek dat uitgevoerd is door het onafhankelijke Nederlandse Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) blijkt dat de druk van houten pallets op het milieu 25 procent MINDER te zijn dan de druk van kunststofpallets. Volgens de kunststof- producente
Nieuw ontwerpte pallet is DUURZAMER
22 mei 2018
De nieuwe kuststof pallet die ontworpen is door Q-pall is heeft nu een aantal verbeterde punten
ten opzichte van zijn voorganger. 

Door de toenemende automatisering in het transportsysteem wordt het steeds belangrijker om van aangepaste pallets te beschikken die het werkproces niet belemmeren. Door juiste pallets met juiste afmetingen te ontwikkelen wordt de kans op een beschadiging aan een pallet of beknelling door pallets kleiner, zoals nu het geval is met de houten pallets, waar meestal de europallets in gebruik worden genomen. 

Houtwand maken van pallethout.
22 mei 2018

Houtwand maken van pallethout 

Verf en behang ook zo standaard? Check hieronder het filmpje hoe je een houtwand kunt maken van pallethout. 
Kokos afval als vervanger van houten pallets
22 mei 2018

Kokos afval al vervanger van houten pallets

In veel Aziatische landen is uitsluitend hardhout verkrijgbaar voor de verwerking van hout producten. Het is daarom
niet altijd mogelijk om van dit houtsoort houten pallets te maken. Het hout is veels te zwaar en hard in productie. Om een 
alternatief te vinden voor dit probleem zoeken veel Aziatische landen het hout buiten de grens op. Het geschikte hout wordt geimporteert en wordt o.a. gefabriceert in houten pallets. Dit lost echter een deel van het propbleem op. De import van dit hout uit het buitenland neem veel tijd en kosten met zich mee.                     
     
Het voordeel van kartonnen-pallets
22 mei 2018

Het voordeel van kartonnen-pallets 

Gewicht is geld. In de transportwereld worden transportkosten vaak berekend door het gewicht(van de lading), grootte(van de lading) en afstand. Voor velen bedrijven is het zeer aantrekkelijk om in deze kosten te snijden, dat gebeurt vrij weinig. Onlangs bespaarde Ikea op één jaarbasis 140 miljoen Euro door gebruik van kartonnenpallets i.p.v. houten pallets. De kartonnenpallets zijn zeer makkelijk te recyclen en dus minder schadelijk voor het milieu. Niet alleen het milieu heeft een baat bij, ook de mens is beter af met een kartonnenpallet. De kartonnenpallet is licht van gewicht waardoor werknemers verlost kunnen zijn van rugklachten bij het verplaatsen van
Hoe Palletschade Te Voorkomen?
22 mei 2018

Hoe Palletschade Te Voorkomen?

Fabrikanten kunnen de levensduur van houten
pallets verlengen door er zorgvuldig mee om te gaan. Door drukte en/of ruimtegebrek op werkplaatsen worden houten pallets vaak slecht behandeld. Fabrikanten kunnen door zorgvuldig met pallets om te gaan, de levensduur van pallets verlengen. Hierdoor zijn de pallets vaker inzetbaar en kan de aanschaf van nieuwe houten pallets of gebruikte pallets uitgesteld worden. Dit is goed voor het bedrijf om onnodige kosten te besparen en daarnaast heel belangrijk, goed voor het milieu.  

Maar, hoe moet het dan NIE
Creatief Met Pallets
22 mei 2018

Creatief Met Pallets

We kunnen er niet meer omheen. Veel creatieve personen doen aan mee en vinden het leuk om eigen ontwerp te maken uit verschillende voorwerpen. Zo ook van pallets. Er zijn diverse boeken tijdschriften te vinden over het maken van leuke ontwerpen van nieuwe of gebruikte pallets. In deze boeken en tijdschriften kan men de stappen volgen voor het maken van een leuk ontwerp uit pallets.

Houtenvloer uit afgedankte pallets.


Geen pallets meer aan kinderen- en jeugdvakantieweken.
22 mei 2018

Geen pallets meer aan kinderen- en jeugdvakantieweken.

AD.nl
26-08-‘15
 
Jarenlang leverde Heineken jaarlijks Duizenden pallets aan de stichting PALLET uit Heeswijk-Dinther. De gebruikte pallets werden uitgedeeld aan honderden kinderen uit verschillende dorpen in Nederland. Het ging soms wel om duizend pallets per afnamen. Behoorlijk veel pallets voor de kids dus.


De reden waarom Heineken ervoor heeft gekozen om de levering van
Transport en Milieuzones
22 mei 2018

De komst van Milieuzone, dreiging voor palletleveranciers? 

Nederland telt steeds meer milieuzones in grote en kleine steden. De bevolking is meer bewust van de gevaren van schadelijke stoffen dan voorheen en vindt het steeds belangrijker om in milieuzones te wonen. Een milieuzone is een zone waar alleen milieuverantwoorde voertuigen toegestaan zijn met lage CO-uitstoot. Voertuigen tot een bepaalde bouwjaar zijn niet welkom en vrachtwagen worden buiten deze zone gehouden. Wie zich hier niet aan houdt, wordt beboet. Wat betekent dit nou eigenlijk voor de transportsector? 

Verandering binnen de transportsector

Door de komst van mili
Nieuwe ontwikkeling controleert pallets op kwaliteit
22 mei 2018

Nieuwe ontwikkeling controleert pallets op kwaliteit

Voor een accurate kwaliteitscontrole tijdens de productie van
nieuwe pallets is in Nederland
door de organisatie Pooling Partners(PP) een camerasysteem ontwikkeld. Het systeem registreert
tijdens de productie van pallets de aanwezigheid en positie van palletonderdelen en voorkomt daarmee
alle mogelijke afwijkingen in de afmeting van de pallets.

Om de kwaliteit van de nieuwe pallets te kunnen verbeteren en te waarborgen is er meer nodig dan het
mensel
Duizend namaak Euro pallets in beslag genomen door de Douane.
22 mei 2018

Duizend namaak Euro pallets in beslag genomen door de Douane. 

Tijdens een grootschalige controle aan de grens van Oekraïne/Slowakije zijn er ongeveer duizend namaak EPAL Euro pallets in beslag genomen. 

De controle werd o.a. uitgevoerd door European Pallet Association (EPAL) en had het doel om illegale import van vervalste Euro pallets in de Europese Unie tegen te gaan. In een week tijd waren er in totaal 6 vrachtwagens met pallets gecontroleerd. Daaruit bleek er 2 vrachtwagens een lading te bezitten van vervalste Euro pallets. Volgens de palletorganisatie EPAL waren de pallets snel door de mand gevallen door de duidelijke herkenbare ve
Stevige lading op pallets met minder wikkelfolie
22 mei 2018

Stevige lading op pallets met minder wikkelfolie.

Kosten besparen door efficiënter te produceren is een permanente doelstelling voor elke bedrijf en/of producent. 
Overbodige wikkelfolie tijdens de inpak van goederen op pallets is naast kostenderving milieubelastend.


De firma Beumer Stretch laat zien dat het anders kan. Door haar nieuwe ontwikkelde verpakkingsmachine wordt een 
folie-laag voorverwarmd en trekt de machine deze folie in één beweging als een kous over de lading en de pallet. Daarna krimpt de folie en fixeert hiermee de lading op de houten pallet of andere soort pallet. 
Met deze ontwikkeling werkt de firma naast snelheid en veiligheid tijdens
De juiste pallets in de magazijnstelling of palletstelling.
22 mei 2018
Welke pallets zijn geschikt voor onze palletstelling of magazijnstelling?
Werkbank als werktafel.
22 mei 2018
Hoe kan ik een werkbank als werktafel gebruiken en welke middelen heb ik daarbij nodig?