Pallets & Veiligheid

                                     -Duurzaam behoud van pallets-

In velen magazijnen worden pallets in gebruik genomen. Het logistieke proces is onuitvoerbaar zonder het gebruik van transportpallets. Er worden op jaar basis miljoenen pallets verwisseld in Nederland alléén. We hoeven geen onderzoek te doen om te kunnen concluderen dat transportpallets onmisbaar zijn bij logistieke werkzaamheden, maar hoe zorg je als bedrijf ervoor dat je de pallets zolang mogelijk kunt blijven gebruiken? Onderaan een aantal praktische tips.

 

Houd de pallets droog.

Veel bedrijven kiezen om meerdere redenen ervoor de pallets buiten te stallen. Zonder afscherming zullen de pallets bij regenwater absorberen en zullen door vocht sneller kapot gaan. De pallets zullen daarnaast veel zwaarder wegen waarbij de brandstofgebruik zal toenemen. Doorweekte pallets zorgen voor onveilige situatie op de werkvloer. De pallets die van buiten naar binnen worden gehaald laten gladde sporen achter. Werknemers of werktuigen kunnen hierdoor uit balans raken waardoor de kans op een bedrijfsongeval zal toenemen. Gebruik van natte pallets gaat tevens ten koste van een hygiënische werkomgeving. Zorg daarom voor gebruik van droge pallets om de hygiëne en veiligheid van uw bedrijf en personeel te waarborgen.

 

Heftruck VS pallets

Heftruck chauffeurs zijn soms wel F1 coureurs in het magazijn. Door drukte, onzorgvuldigheid of door gewoonte worden werkzaamheden in hoog tempo uitgevoerd. Dit verloopt echter niet altijd vlekkeloos. Naast alle andere gevaren behoort de pallet ook tot een van de slachtoffers. Met grote mate van kracht wordt er met de heftruck tegen de pallets geramd, getrokken, op de vloer geduwd en gesleept. Deze manier van werken gaat helaas ten koste van de kwaliteit van de pallets. De pallets zullen hierdoor veel lagere levensduur hebben. De pallets zijn gelukkig meestal te repareren en zijn binnen no-time weer gereed voor gebruik. Echter brengt deze reparatie kosten met zich mee die goed te voorkomen zijn. Informeer daarom alle magazijnmedewerkers binnen uw bedrijf en breng ze de benodigde kennis toe. U als bedrijf zult hierdoor naast het besparen op magazijnkosten ook een belangrijke bijdrage leveren aan een veilig werkomgeving binnen uw bedrijf.

 

Kapotte pallets

Heeft u als bedrijf wat kapotte pallets liggen, laat deze dan niet weggooien! Deze pallets kunnen weer hersteld worden door een lokale palletbedrijf bij u in de buurt. De kosten voor de reparatie zijn veel malen lager dan wanneer u nieuwe pallets besteld. Wilt u de kapotte pallets toch weggooien? Laat ze ophalen door een palletbedrijf. Een palletbedrijf haalt ze gratis bij u op en kan de pallets recyclen voor andere doeleinden. Wellicht kunt u andere pallets voor terugkrijgen. Weggooien is niet alleen zonde, het is milieubelastend. Mooi punt voor uw MVO-beleid.