Pallets vreugdevuur Scheveningen zorgen voor vervuild strand

Pallets vreugdevuur Scheveningen zorgen voor vervuild strand

Pallets vreugdevuur Scheveningen zorgen voor vervuild strand

Pallets spijkers afkomstig uit de enorme stapel pallets liggen verspreid op het strand van Scheveningen. De gemeente Den Haag waarschuwt haar bewoners en bezoekers daar rekening mee te houden. Mensen met o.a. honden worden verzocht daar extra rekening mee te houden. Honden springen op het strand en mensen kunnen blootsvoets wandelen op het strand. Aangeraden wordt om de schoenen aan te houden en de viervoeter van bescherming te voorzien. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Strijd om de grootste houtstapel uit pallets

De organisatie achter het Vreugdevuur streeft jaarlijks naar de grootste houtstapel. Tientallen vrijwilligers helpen mee en de gemeente houdt, wat je er van zou moeten verwachten, toezicht over het project. Echter ging het afgelopen jaar helemaal mis. De stapel was groter dan toegestaan en de wind stond aan de verkeerde kant. Dit heeft uiteindelijk geleidt tot alle gevolgen van dien. De wind zorgde voor vonken op het land met als gevolg veel schade aan huizen, auto’s, tuinen en rookschade.

    

Wat ging er mis? 

Dat er wind aanwezig was, kan je wel in december verwachten op het strand van Scheveningen. Er was meer aan de hand. Tussen de gemeente, brandweer en de organisatie zijn afspraken gemaakt over o.a. de hoogte van de houten stapel. Deze mag niet hoger zijn dan 35 meter en niet groter dan 10 000 kuub. Dat het zo mis is gegaan heeft te maken met de hoogte van de stapel. Deze was maar liefst 13 meter hoger dan toegestaan.

      

Omwonenden zijn woest

Mensen uit de omgeving zijn boos. Vooral mensen die schade hebben opgelopen kunnen het niet begrijpen. Waarom greep de toezichthouder niet in! Het heeft erger kunnen aflopen. Ouderen hadden verrast kunnen worden door een brand in hun woning of anderen hadden hun huizen kunnen verliezen.

Wie is verantwoordelijk? 

Om te achterhalen wat er precies fout ging, is de Onderzoekraad voor Veiligheid (OVV) begonnen met een onderzoek. Zij onderzoeken o.a. alle betrokkenen en kijken naar de voorbereiding en naar de problemen die na het aansteken zijn ontstaan.

Is dit het einde van het Vreugdevuur?

Het onderzoek moet duidelijkheid verschaffen in wat er fout ging om toekomstige rampen te voorkomen. Er zijn ook andere geluiden die willen dat het helemaal afgeschaft wordt. Het is gevaarlijk, zorgt voor rookoverlast en laat een bende milieuschadelijke afval achter vinden zij. Wat vind jij?

 

 

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *


De waardering van www.palletspoed.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 43 reviews.