pallets

Pallets

Pallets zijn een platte, horizontale constructie die wordt gebruikt voor het opslaan en transporteren van goederen. Pallets zijn gemaakt van hout, plastic of staal en kunnen worden ontworpen om specifieke soorten goederen te dragen, zoals voedsel, farmaceutische producten of chemische stoffen.

Houten pallets zijn de meest voorkomende soort en worden gebruikt voor het opslaan en transporteren van een breed scala aan producten. Ze zijn betaalbaar en gemakkelijk te hergebruiken en te recyclen. Houten pallets kunnen echter gemakkelijk worden beschadigd en zijn niet altijd geschikt voor voedsel- of farmaceutische producten, omdat houten pallets moeilijk te reinigen zijn en kunnen bijdragen aan de verspreiding van bacteriën of schimmels.

Plastic pallets zijn een duurzamere optie die veel voordelen bieden, zoals lagere kosten voor onderhoud en reiniging, en een langere levensduur dan houten pallets. Plastic pallets zijn ook lichter dan houten pallets, wat het vervoer gemakkelijker maakt. Ze zijn vaak gemaakt van recyclebare materialen en zijn gemakkelijk te reinigen, wat ze geschikt maakt voor gebruik in voedsel- en farmaceutische industrieën.

Het gebruik van pallets is van groot belang voor de efficiëntie en effectiviteit van logistieke en distributieprocessen. Ze stellen bedrijven in staat om producten op een gestandaardiseerde en efficiënte manier op te slaan en te vervoeren, wat resulteert in een vermindering van de kosten en verhoging van de productiviteit. In samenvatting zijn pallets een onmisbare tool in de logistiek en distributie-industrie. Er zijn verschillende soorten pallets, elk met hun eigen unieke eigenschappen

De houten pallets komen standaard in de volgende maten voor:

60×80 cm
80×80 cm
80×100 cm
80×120 cm
100×120 cm

PalletNieuwe europallets 80x120cm             

Tevens bestaat mogelijkheid om een eigen pallet te ontwerpen. Bedrijven kunnen de gewenste afmeting en overige specificatie doorgeven aan een palletproducent. De palletproducent maakt een ontwerp en koppelt dat terug aan de klant. Heel handig als je te maken hebt met goederen die net een andere maat hebben.

Kunststof pallet

Naast de houten pallets worden de kunststofpallets veelal gebruikt in de Food-branche. De keus om hier kunststofpallets te gebruiken heeft te maken met de hygiënevoorschriften. De houten pallets trekken gemakkelijk ongewenste micro-orgasmen aan ten opzichte van de kunststofpallets. Daarnaast zijn deze pallets gemakkelijk te reinigen en houden geen vocht vast.

Kartonnen pallet

Opkomend in de transport en opslagwereld zijn de kartonnenpallets. Deze pallets zijn tevens verkrijgbaar in verscheidene afmetingen en uitvoeringen. Met heeft een poosje getwijfeld aan de kwaliteit van deze pallet. De ontwerpers hebben uiteraard goed gedacht over het krachtvermogen en zijn geslaagd in het bedenken van een zeer sterke kartonnenpallet. Deze ontwikkeling brengt meerdere voordelen met zich mee. Het gewicht van de pallet is gereduceerd van 20 kg naar 5 kg, is goedkoper en is gemakkelijk te recyclen. Nadelen zijn; kwetsbaar, mag niet nat worden, brandbaar, etc.
Kartonnen pallet

Bent u opzoek naar de juiste pallet? Laat het ons weten. 

De waardering van www.palletspoed.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 45 reviews.