Europallet statiegeld

Europallet statiegeld

Europallet statiegeld is een alternatief voor de waardbepaling van gebruikte europallets en ligt ergens tussen de €2 en 4,50 per stuk. Bedrijven kunnen hun ongewenste stapels europallets tegen een vergoeding inleveren bij een pallethandelaar. Welk bedrag je daarvoor krijgt is o.a. afhankelijk van de conditie van de pallet en de vraag binnen de markt. Pallethandelaren staan vrij zelf te bepalen welk bedrag zij voor de pallets bieden. Meestal wordt de prijs min transport berekend.

Europallet recycling

Een groot deel van de ingeleverde europallets is toe aan een reparatie. Hierbij kunt u denken aan afgebroken planken, klossen en missende spijkers. De europallet wordt in dit geval door een gecertificeerd bedrijf hersteld waarbij de europallet een nieuw leven krijgt. Om een bepaalde waarde aan een europallet toe te kennen, blijven de europallets rond circuleren. Daardoor zullen er minder nieuwe pallets gemaakt worden waardoor er uiteindelijk minder hout ingezet hoeft te worden. Voor de productie van nieuwe pallets zullen er, als het goed is, minder bomen onnodig afgekapt worden en blijft de prijs van gebruikte pallets interessant voor afnemers. Een win-win situatie!

Waar kan je de europallets inleveren?

De europallets kan je bij de dichtstbijzijnde pallethandelaar inleveren. Voor je dat doet is het handig om eerst contact op te nemen met de pallethandelaar om het te hebben over de prijs en andere voorwaarden. U heeft vast geen zin om de pallets zelf te brengen. In sommige gevallen haalt de pallethandelaar de pallets bij u op. Dat scheelt veel tijd en kosten. Over de prijs kan je ook onderhandelen. Stuur foto’s op en laat zien dat de pallets goed zijn. Pallethandelaren zijn vaak bereid iets meer te betalen voor goede pallets die direct doorverkocht kunnen worden. Heb je een klein aantal pallets dat niet interessant is voor de pallethandel, dan kan je deze op marktplaats of op facebook aanbieden. Er zijn veel mensen te vinden die het leuk vinden om leuke dingen te maken van pallets.

Heb je een groot aanbod aan europallets?

Wij kunnen binnen ons netwerk de beste deal voor u binnenhalen. Heeft u meer dan 200 europallets en wilt u daar een aantrekkelijke vergoeding voor? dan kunt u ons inschakelen om dit voor u uit te zoeken. Wij onderhandelen vervolgens met de beste aanbieders binnen ons netwerk en kiezen de beste deal voor u en voor ons uit. Samen doen wij zaken!