Het voordeel van kartonnen pallets

Het voordeel van kartonnen-pallets 

Gewicht is geld. In de transportwereld worden transportkosten vaak berekend door het gewicht(van de lading), grootte(van de lading) en afstand. Voor velen bedrijven is het zeer aantrekkelijk om in deze kosten te snijden, dat gebeurt vrij weinig. Onlangs bespaarde Ikea op één jaarbasis 140 miljoen Euro door gebruik van kartonnenpallets i.p.v. houten pallets. De kartonnenpallets zijn zeer makkelijk te recyclen en dus minder schadelijk voor het milieu. Niet alleen het milieu heeft een baat bij, ook de mens is beter af met een kartonnenpallet. De kartonnenpallet is licht van gewicht waardoor werknemers verlost kunnen zijn van rugklachten bij het verplaatsen van pallets en de kartonnen pallets bestaan uit één geheel en zijn vrij van spijkers of scherpe metalen onderdelen.

De overige voordelen

De kartonnenpallets zijn in vergelijking met houtenpallets 75% lichter in gewicht. Dit maakt de kartonnenpallets goed geschikt voor luchtverkeer, maar ook voor waterverkeer en wegverkeer. De kartonnenpallets bevatten geen spijkers of splinters. Hierdoor zullen de producten goed beschermd blijven en de werknemers zijn extra goed beschermd. Men denk vaak bij een kartonnenpallet vaak aan een zwakke pallets. Dit is onjuist, de kartonnenpallet is sterk ontworpen om hoog draagkracht aan te kunnen. Kartonnenpallets zijn voor 100% recyclebaar en worden gemaakt van afgedankte karton. Vaak zijn de kartonnenpallets waterbestendig, het is aan te raden deze droog te houden.
De kartonnenpallet kan naast haar hoofdrol gezien worden als een marketingtool voor bedrijven. Op de kartonnenpallet kunnen er teksten, logo’s en of kleur aangebracht worden. Bedrijven kunnen de buitenwereld laten zien dat zij maatschappelijk verantwoord bezig zijn en kunnen hun BRAND extra promoten. Zo kunnen bedrijven genieten van betrouwbare pallets met kostenvoordeel en kunnen tegelijkertijd een belangrijk steentje leveren aan een beter milieu.